Atunci cand suntem acasa, petrecem cea mai mare parte a timpului in bucatarie. Fie ca gatim, manancam sau stam de vorba cu familia, bucataria este principalul punct de actractie.
Din acest motiv, aceasta trebuie sa fie incapatoare, iar multi dintre noi ne plangem ca nu avem suficient spatiu.
Ei bine, micile detalii fac diferenta! Iata 10 trucuri istete care te vor ajuta sa faci bucataria sa para mai mare:
1. Schimba piesele metalice ale mobilierului, in special manerele de la dulapuri, usi sau sertare. Inlocuieste-le cu unele mai mici, care vor da instanateu impresia unui spatiu mai incapator.
2. Vopseste peretii intr-o culoare mai deschisa. Culorile deschise vor face camera mai luminoasa, implicit mai spatioasa. In plus, reflecta lumina, ascunzand astfel si zgarieturile si loviturile aparute in timp pe mobilier. In general, poti miza pe culoarea alba.
3. Schimba usile! Inlocuieste-le cu altele noi sau refiniseaza-le pe cele vechi. Vor aduce un aspect nou si elegant, iar bucataria va parea mai spatioasa daca acestea sunt din sticla sau dintr-un material lucios. De asemenea, usa de la debara, de exemplu, poate fi scoasa si inlocuita cu polite si rafturi frumos amenajate.
4. Schimba corpurile de iluminat. Candelabrele si corpurile de iluminat suspendate sunt perfecte pentru bucatarie, dar pentru a adauga pesonalitate, adauga un plus de elemente neasteptate si nu lasa o lumina uniforma. De asemenea, bucataria va parea mai mare.
5. Alege dulapurile de bucatarie care au corpuri fara usi sau usi din geam. Evident, nu poti lasa totul la vedere, dar dulapurile pentru cani sau pahare pot avea usa cu geam. Dau profunzime, iar peretele pare mai indepartat.
6. Alege electrocasnicele care refelcta lumina. Actionand ca o oglinda, acestea vor da impresia unei bucatarii mai mari.
7. Indeparteaza jaluzelele si draperiile, renunta la ferestele cu grilaje, in favoarea ferestrelor dintr-o singura bucata de geam. Lasa lumina sa intre!
8. Amenajeaza-ti un colt in care sa iei micul dejun. Pune perne, flori proaspete si inveseleste atmosfera. Nu opta niciodata pentru o masa tip “insula” daca ai o bucatarie mica pentru ca acesta iti va ocupa prea mult spatiu.
9. Schimba cateva elemente decorative cum ar fi o fructiera, un bol vechi, un castron sau o tava care sta permanent intr-un singur loc. Tine cont de faptul ca, specialistii sustin ca intr-o bucatarie mica, accesoriile supradiemensionate dau impresia de mai mult spatiu.
10. Ascunde aparatele mici si nu le lasa intinse pe mobile. Nimic nu da impresia unui spatiu mai mic, decat dezordinea. De exemplu, prajitorul de paine sau blenderul pot fi scoase doar atunci cand avem nevoie de ele.