Papadia este o planta medicinala cunoscuta de mii de ani pentru beneficiile sale uimitoare asupra sanatatii. Este o sursa bogata de vitamina A, C, D, vitamine din complexul B si minerale cum ar fi fier, potasiu si zinc.
Frunzele de papadie sunt utilizate la salate si ceaiuri, in timp ce radacinile sunt folosite ca inlocuitori de cafea, iar florile pentru producerea vinurilor.
Proaspat culeasa sau sub forma uscata, papadia mai este folosita ca un stimulent al apetitului alimentar. Ceaiul de papadie are rezultate remarcabile in detoxifierea organismului, mai ales in perioadele de schimbare a anotimpului.
Putina lume stie ca sucul de papadie a fost folosit din cele mai vechi timpuri si pentru tulburările de vedere. In plus, prin distilarea frunzelor de papadie in apa se obtine o lotiune cosmetica care curata pielea si indeparteaza pistruii.
Papadia este un diuretic puternic, curata sangele si sistemul digestiv, elimina metalele grele din tesuturi si ajuta la dizolvarea pietrelor de la rinichi. Prin componenta sa amara permite o mai buna functionare a ficatului si a vezicii biliare. Multi oameni trateaza inflamatia, afectiunile pielii si arsurile stomacale cu infuzie si ceai de papadie.
Un studiu recent spune ca papadia ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange si la reducerea colesterolului total si a trigliceridelor.
Aceasta este folosita cu succes si in tratamentul acneei, alergiei si a alor boli de piele, la indigestie, gastrita hipoacida sau dezechilibre ale tensiunii arteriale.
Toate acestea fiind spuse, nu ne ramane decat sa luam zilnic portia de papadie pentru a beneficia de proprietatile sale curative!