Arunci coaja de lamaie? Dupa ce vei citi articolul de mai jos, nu o vei mai face! Coaja de lamaie nu este buna doar la prepararea prajiturilor, ci si la curatarea casei, a diferitelor obiecte de prin casa si chiar pentru infrumusetare.
Iata cateva intrebuintari uimitoare:
1. Coaja de lamaie te ajuta sa cureti, sa dezinfectezi bucataria si sa elimini petele de grasime. Pentru rezultate eficiente, pune intr-un borcan mai multe coji de lamaie si adauga otet alb. Dupa 2 saptamani de macerare, vei obtine minunatul otet de lamaie, care te ajuta la curatenie. Acesta se amesteca cu apa, in proportie de 50-50 si se foloseste la curatarea suprafetelor.
2. Mustele, tantarii, furnicile, dar si alte insecte fug de mirosul acid de lamaie. Vei scapa de ele daca vei pune coaja de lamaie pe la praguri, pervazuri sau crapaturi.
3. Daca vei pune coaja de lamaie rasa pe fundul cosului de gunoi, mirosul neplacut va disparea.
4. Pentru a curata si a reda stralucirea tacamurilor din otel inoxidabil, pune putina sare de mare pe tacamuri, apoi freaca-le cu coaja de lamaie. Orice pata sau urma de murdarie va disparea.
5. Ibricul are depozite minerale sau calcar? Umple-l cu apa si felii subtiri de coaja de lamaie, apoi pune-l pe foc. Cand incepe sa fiarba, opreste focul si lasa sa actioneze minim o ora, apoi clateste.
6. Pentru a curata cuptorul cu microunde, pune apa si felii subtiri de lamaie intr-un bol termorezistent, apoi fierbe totul in cuptorul cu microunde, timp de 5 minute la temperatura maxima. Condensul care se va forma, te va ajuta sa cureti cuptorul mult mai bine.
7. Mirosurile din frigider vor fi neutralizate daca vei pune in interiorul frigiderului coaja de la o lamaie.
8. Pentru igienizare, freaca tocatorul de fructe si legume cu coaja de lamaie, apoi lasa sa actioneze cateva minute. Aciditatea naturala a lamaii are proprietati antibacteriene.
9. Ai coatele uscate? Presara biscarbonat de sodiu intr-o jumatate de coaja de lamaie (pe care a ramas putina pulpa), apoi freaca cotul cu ea, timp de cateva minute.
10. Daca ti s-a terminat lotiunea tonica pentru fata, poti freca usor tenul cu coaja de lamaie.
11. Fierbe cateva minute coaja de lamaie cu apa, las-o sa se raceasca complet, apoi apoi adauga ¼ cana lapte de vaca sau de migdale, 2 linguri ulei de masline si cateva picaturi din uleiul esential preferat. Stai cu picioarele in acel amestec, timp de aproximativ 20 minute, iar picioarele tale vor fi hidratate si revigorate.
12. Daca vei amesteca jumatate cana de zahar cu coaja de lamaie tocata fin si ulei se masline, vei obtine un scrub excelent pentru corpul tau.
13. Pentru a curata bijuteriile, presara bicarbonat de sodiu pe coaja de lamaie si cu aceasta freaca-le usor.
14. Uleiul de masline pe care il folosesti la gatit poate fi reimprospatat daca pui in el cateva coji de lamaie. In plus, aroma va fi mai interesanta.
15. Coaja de lamaie se foloseste si la prepararea prajiturilor, motiv pentru care o poti congela si folosi atunci cand ai nevoie.