• Events
    • S&N Events
      • Elements
        • Special Guests of S&N Elements Green Lifestyle Event
        • Guests of S&N Elements Green Lifestyle Event
        • Partners of S&N Elements Green Lifestyle Event
        • With the support of …
        • Friends of S&N Elements Green Lifestyle Event
        • Media Partners of Elements Green Lifestyle Event
      • Green Carpet
        • Style and Nature Green Carpet Event
        • Inspiratie din natura in Baneasa Shopping City
        • Guests of Style&Nature Green Carpet Event
      • Style&Nature Gold Event 2008
    • S&N Partners
      • Black is Beautiful
      • Let’s “Dance for the Climate”!
      • Clean Up the World Day
  • S&N News
    • Lifestyle
    • Travel
No Result
View All Result
  • Events
    • S&N Events
      • Elements
        • Special Guests of S&N Elements Green Lifestyle Event
        • Guests of S&N Elements Green Lifestyle Event
        • Partners of S&N Elements Green Lifestyle Event
        • With the support of …
        • Friends of S&N Elements Green Lifestyle Event
        • Media Partners of Elements Green Lifestyle Event
      • Green Carpet
        • Style and Nature Green Carpet Event
        • Inspiratie din natura in Baneasa Shopping City
        • Guests of Style&Nature Green Carpet Event
      • Style&Nature Gold Event 2008
    • S&N Partners
      • Black is Beautiful
      • Let’s “Dance for the Climate”!
      • Clean Up the World Day
  • S&N News
    • Lifestyle
    • Travel
No Result
View All Result

Mierea, singurul aliment care nu se strica

Style & Nature by Style & Nature
February 1, 2016
in Lifestyle
Reading Time: 2min read
0
Share on FacebookShare on Twitter

Mierea este magica! Pe langa proprietatile sale incredibile si gustul delicios, mierea este singurul aliment care nu se strica. Cea mai veche miere din lume a fost cea descoperita in Georgia, dateaza de 5.000 de ani si chiar daca este greu de crezut, este comestibila! Mai mult decat atat, longevitatea ii confera si alte proprietati, cum ar fi cele medicinale.

Probabil va intrebati ce anume face ca mierea sa fie un aliment atat de special?
Primul motiv se datoreaza compozitiei sale chimice. Mierea este un zahar, iar zaharurile sunt higroscopice. Adica, in starea lor naturala contin foarte putina apa, motiv pentru care, foarte putine bacterii si microorganisme pot trai intr-un mediu cu umiditate scazuta.

De asemenea, mierea este extrem de acida. Are un PH intre 3 şi 4,5 , ceea ce, de asemenea, omoara orice bacterie si organism care ar incerca sa se incuibeze si sa-i scurteze durata de viata.
Albinele joaca şi ele un rol important. Nectarul colectat de acestea pentru a face miere, este in mod natural foarte bogat in apa. In procesul producerii mierii, albinele dau din aripioare ca sa usuce nectarul, jucand, astfel, un rol important in eliminarea apei. In plus, in stomacul albinelor exista o enzima de glucoza, care se adauga la miere atunci cand nectarul este regurcitat, acest lucru contribuind la durabilitatea mierii.

Ultimul factor ce explica longevitatea mierii este faptul ca este tinuta in vase inchise. Aşadar, daca doriti sa stocati mierea pentru sute sau mii de ani, depozitati-o bine sigilata, in locuri ferite de umezeala. Tinuta neacoperita, intr-un mediu umed sau daca se va pune apa in ea, mierea se poate strica. Daca, insa, intra contact cu aerul, se poate intari sau zaharisi dupa o anumita perioada de timp, dar va ramane comestibila.

Si nu in ultimul rand, nu uitati ca, o miere zaharisita, nu este neaparat o miere stricata!

1-2

Previous Post

Cafeaua si beneficiile pe care le aduce sanatatii

Next Post

50 Shades of Pharell! Iata cum arata colectia de pantofi sport lansata alaturi de Adidas!

Related Posts

Indya Moore
S&N News

Tommy Hilfiger face următorii pași spre reprezentarea minorităților pe termen lung

Tommy Hilfiger anunță începerea unor parteneriate cheie în cadrul proiectului People’s Place Program. Având la bază lunga istorie de colaborare...

by Style & Nature
March 1, 2021
orange
Lifestyle

Florile de portocal și beneficiile acestora

Portocalul e un copac din familia Rutacee, cu origini în China și în unele părți din Asia. Precum lămâiul, portocalul...

by Style & Nature
March 1, 2021
Load More

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2020 S&N - Premium magazine by Maria Andrei.

Navighează

  • Home
  • Style & Nature Values
  • Contact

Urmărește-ne

No Result
View All Result
  • Events
    • S&N Events
      • Elements
      • Green Carpet
      • Style&Nature Gold Event 2008
    • S&N Partners
      • Black is Beautiful
      • Let’s “Dance for the Climate”!
      • Clean Up the World Day
  • S&N News
    • Lifestyle
    • Travel

© 2020 S&N - Premium magazine by Maria Andrei.