Florin Dobre

Florin Dobre

Florin Dobre a reusit in ultimii ani sa polarizeze lumea modei romanesti,  oamenii ori ii adora stilul, ori il detesta dar nu il pot ignora…

Povestea lui in moda a inceput acum 10 ani, total autodidact, din nevoia personala de a fi altfel, de a face un “statement” prin intermediul hainelor pe care le purta. Avand in vedere ca nu reusea sa gaseasca ceea ce isi dorea sa poarte, a fost nevoit sa le creeze. Si, in acest fel, tanarul absolvent al Facultatii de Sport si Educatie Fizica, a inceput sa simta/sa se joace cu/sa croiasca/ tot felul de materiale si texturi.

Dupa o perioada de munca asidua si la indemnul unor oameni de moda entuziasmati de potentialul sau, Florin Dobre a lansat in iarna lui 2009, prima sa colectie, intitulata, evident: “Debut”, destinata exclusiv barbatilor. Inspirata de stilul urban londonez, si sub directia artistica a lui Philippe Guillet de Saint Mart, colectia a fost accesorizata maxim cu elemente army, tinutele parand desprinse dintr-un film cu super eroi.

Impactul acestei prime colectii a facut ca, in scurt timp, Florin Dobre sa fie invitat la prezentarea unui omagiu in memoria lui Alexander McQueen, alaturi de alti artisti talentati in cadrul “Soirees de la Mode”.

A urmat apoi colectia “Love the Punk”, de asemenea, inspirata de stilul londonez, cu accente nonconformiste, eclectica si colorata. Rezultatul a fost un mix teribil intre clasic si nou, o colectie ce a pus in valoare linia corpului masculin intr-o viziune artistica.

A treia sa colectie a fost inspirata de un film preferat al copilariei lui, “Once upon a time in America” , cu accentul pus pe imaginea de gangster American din perioada de aur.  Liniile  exagerat masculine si interpretarea fiecarui personaj de catre modele, au facut ca acest show, sa fie, inca o data, un adevarat show de moda.

Dupa acest moment de nostalgie, designerul si-a propus un nou exercitiu de imaginatie, in colectia “We should all be a little incredible”, unde a incercat o retrasare a liniilor ce definesc stilul “Bourgeois and bohemians”, in cadrul “Pasarela Festival”. Constructia fiecarei tinute a pornit exact invers, de la personajul inspirat de fiecare model in parte, si construit ca o extensie excentrica a acestuia.

“Pornorgraphy” 2012-2013, a fost o intoarcere la caracterele puternice, la sex-symbol-urile adorate de-a lungul vremii. Piesa de rezistenta, a fost, asadar, Pantalonul, jucat si dejucat din felurite forme, cu accesorii BDSM, si la final cu o marcanta prezenta feminina.

Inspirat de filmul lui Sivliu Purcarete, “Undeva la Palilula”, si de lumea moderna tipica, plina de kitsch, prost gust, nebuni, betivi si prostituate, nonconformistul designer creaza personaje ce inglobeaza toate aceste lucruri.  In colectia “The PureSuit of Paul Smith” se gasesc din abundenta imprimeuri florale, atat pe camasi, cat si pe incaltaminte, Florin Dobre  dorind astfel sa faca o paralela intre stilul sau si cel al faimosului designer Paul Smith.

Esenta colectiei “Panta Rhei” este degradarea. Persoanejele se transforma treptat din perfecte in total dezumanizate. Tinutele masculine clasice, dar o cu o usoara nota baieteasca, sunt completate de palarii colorate si supradimensionate. Colectia a fost prezentata la Paris si in Bucuresti.

In continuarea prezentarii de la Paris, vine colectia “The Bulevard Suit”, colectie ce nu este inspirata de ceva anume. De data aceasta, tinutele cu linii masculine si imprimeuri indraznete, sunt inlocuite de o singura tinuta: costumul alb, interpretat si reinterpretat in diferite forme si feluri.


Femminilità sofisticata e strutturata quella espressa hogan outlet dalla nuova collezione borse Céline per la primavera hogan outlet online La collezione, affidata alla designer inglese Phoebe nike tn Philo, presenta borse a soffietto, alcune con i nike tn pas cher richiami glam secondo i trend di stagione, come pjs pas cher le borchie, ma anche particolari e originaliparajumpers pas cher maxi shopper rettangolari che siwoolrich outlet Ogni nuova collezione Chanel crea un’aspettativaoutlet woolrich online altissima che raramente viene delusa! è il caso delle golden goose saldi borse Chanel per la primavera estate 2017 della golden goose saldi La nuova collezione borse estive disegnata da Karl golden goose saldi Lagerfeld trascina le fashion addicted in un mondo golden goose saldi fantascientifico, parallelo e futurista, in cui le sac goyard pas cher bag dalle forme squadrate a volte diventano dei verisac goyard pas cher e propri mini robot. La storia dell’eleganza Chanelsac goyard pas cher s si mescola al futurismo quasi punksac goyard pas cher VERSACE BORSE 2017 NUOVA COLLEZIONEsac goyard pas cher Allure sporty per questa collezione, in gradoscarpe hogan outlet online però di non perdere mai di femminilità, scarpe hogan outlet online con borse funzionali che superano il scarpe hogan outlet online concetto di outfit da sera e da giornoscarpe hogan outlet online Le borse Versace primavera estate 2017 scarpe hogan outlet online sono a mano sono piccole, squadrate, scarpe hogan outlet online geometriche oppure maxi buste rettangolari. Non mancano i richiami glam fetish tanto cari alla stilista italiana, come le borchie e le catene, e i colori spazianopjs pas cher dal classico nero al rosso, dal giallo limone pjs pas cher Una collezione definita “lusso privato” dal pjs pas cher direttore creativo di Bottega Veneta, Tomas Maier.parajumpers pas cher I grandi marchi della moda stanno puntando sul lusso parajumpers pas cher funzionale e accessibile, dunque su borse e capi che parajumpers pas cher